Étlap | Solier Étterem Gödöllő

 


 

 

Tradició és minőség!

Luka Enikő Gödöllőre látogat!

 

Soproni borvidék
Luka Enikő Pincészet borvacsora

 


 

A borvidék egyik legizgalmasabb pincéje, minden évben kiváló borokkal lep meg minket!


Nem titok, hogy kiről is lehet szó!?

A Luka Enikő Pincészetről!


 

Hogy lehet-e ezt még fokozni, az február 26-án kiderül, de aki ismeri Luka Enikőt és borait, az tudja, hogy óriási élményben lesz részünk!

 

 

 

Luka Enikő Pincészet - borvacsora

2019. február 26. kedd 19:00


Különleges borbarangolás a Soproni borvidék  lankái között.


Csodálatos Borokat kóstolunk, hozzá illő, ínyenc menüsor kíséretében, a Pincészet Borászának személyes közreműködésével!

 


2019. február 26.  kedd 19:00

Luka Enikő borvacsora 

 

 

 

Sopron lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.


A borvidék pincészetei közül az egyik legizgalmasabb Luka Enikő Pincészete és borai!
A birtok borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk, Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.

 

 

Istenhozottpohár: Rozé 2017

Zweigelt 2017
Sajtropogós eperchutney-val


Kékfrankos 2016
Kacsamáj mousse, szederraguval és kakós kalács chips-szel


Merlot 2016
Paszternák krémleves, füstölt kacsamellel és aszalt áfonyával


Cabernet Sauvignon 2016
Malachasaalja tekercs, csicsókapürével és sült kápiasalátával


Pinot Noir 2016
Szezámos bélszínfalatok, szilvaraguval és céklachips-szel


Steiner Magnum
Steiner desszert -
étcsokoládé, feketeribizli, meggy, sóskaramell


 

A borvacsora ára: 13.900,- Ft + szervízdíj (12%)Az aktuális borvacsoráinkról és a Pincészetről, blogunkon bővebben is tájékozódhat!

Solier Bor Blog

 Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben:

kattintson az alábbi gombra

 

 

 

 


A Soproni borvidék Magyarország egyik legrégebbi történelmi hagyományokkal
rendelkező szőlőtermő vidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő tavat szegélyező alacsony hegyoldalakon és lankákon 1400 hektáron terül el.
A Fertő tó partját övező termőterületek különleges sajátossága, hogy a vízfelület tükörfelületként felerősíti a napfény melegítő, érlelő hatását és a tó párolgásával együtt kedvező klímát biztosít. A talaj szerkezete, a löszben-csillámpalában, illetve agyagban való gazdagsága – megfelelő alapot teremt egy kiváló szőlőkultúra megteremtéséhez.
Az itt termett borok savhangsúlyosak, tanninban igen gazdagok, melyek elsősorban az igényes fogyasztók körében kedveltek. Más borvidékek bortermelői is előszeretettel vásárolják a soproni bort, hogy a sajátjaikkal házasítsák.

A borvidék uralkodó fajtája a Kékfrankos, barrique-olt változata pedig egyes termelők kezében a nemzetközi mércével is rangos elismeréseket arat. Jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot és a Pinot noir ültetvények.

A fehérborfajták közül a Zöld veltetlini, Chardonnay, Sauvignon blanc, Tramini, Irsai Olivér Zenit, Korai piros veltelini, Királyleányka emelhető ki.
Luka Enikő az apai örökséget vitte tovább és nagyon fontos dolgot tett/tesz: édesapja halála után sem adta fel az álmokat és megy tovább a megkezdett úton, nem is kevés sikerrel. Nagy feladat továbbmenni és nehéz ügy fennmaradni. Enikő továbbment és azóta rengeteg dolog történt: a pincészet komoly nevet szerzett magának, elkészült már az új pince és kóstolóhelyiség is, és mindeközben Enikő is sokat tanult és mind a mai napig kimegy a szőlőbe, metsz, zöldmunkázik, szüretel.

Luka Enikő boraival kiérdemelte, hogy egy meglehetősen szűk borkészítői kör tagja legyen Magyarországon. És, még ha jó is a marketing, szépek is címkék, elegáns is a kóstolóterem, ez mind-mind nem lenne elég az „elit klubhoz” tartozáshoz, ha a borok nem lennének jók. 

Szeretettel várjuk a Solier Caféban!

Szoljár Csaba Üzletvezető és a Solier Café csapata!

 

 

Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben:

kattintson az alábbi gombra


 

 

 
Please publish modules in offcanvas position.